Terug naar overzicht

“Hoe sterk is de eenzame fietser?”

Het jaar 2016 was een in vele opzichten heftig jaar voor deze fanatieke fietser. De diagnose darmkanker, samen met de scheidingsperikelen van dochterlief, maakten dat jaar bijzonder zwaar. Voor een gewone, rustige en betrouwbare man was dit een enorme klap. “Hoe breien we dit recht?”

Gelukkig was zijn vrouw goed in dit type breien en kon hij samen met haar steun aan het herstelproces beginnen.Vanwege zijn uitstekende conditie was hij fit voor de operatie maar mentaal en emotioneel waren er nog wel wat hobbels te nemen. Onze fietser had namelijk weinig ervaring met tegenslag en nu kwam ineens in korte tijd van alles op hem af.

De operatie verliep goed en het herstel ging, met name fysiek, prima. Langzaam aan kwam deze fietsende kilometervreter weer op zijn oude niveau maar hij wist ook dat er nog wel een uitdaging lag op een ander vlak. Zijn voor hem zo belangrijke rust en regelmaat hadden ergens toch een stevige deuk opgelopen.

Via de plaatselijke kapper hoorde hij over de Wim Hof Methode en ondanks zijn afkeer tegen de koude was hij toch geïnteresseerd geraakt. Deze methode was volgens de kapper namelijk veel meer dan koude alleen. In 2019 kwam hij bij ons om de 10-weekse training te volgen. In het begin nog voorzichtig en op zijn hoede maar stapje voor stapje begon hij de koude meer te omarmen, zijn ademhaling te versterken en zijn focus te trainen. Steeds vaker trainde hij vanuit ontspanning en dat bracht hem uiteindelijk naar het voorheen zo gevreesde ijsbad. Zonder aarzeling ging hij deze confrontatie aan, gaf zich zoveel mogelijk over en maakte een mentaal sterke ervaring.

Bij het daaropvolgende jaarlijks controle onderzoek bij de behandelend arts werd ook nog eens geconstateerd dat zijn ontstekingswaarden in het bloed waren gezakt. Zijn lichaam was zich ook van binnenuit aan het herstellen.

Op de beginvraag hoe sterk is de eenzame fietser?

“veel en veel sterker dan hij zelf had gedacht “

 

100% Afbeelding

content-image content-image content-image

Meer informatie?

Contact opnemen

Norbert & Rian

Bel +31 (0)495 - 43 02 72