Terug naar overzicht

Hey, mij naam is Phillis Vanenburg. Ik heb een 5 weekse cursus gevolgd bij Rian en Norbert en wauw wat een reis was het! Ik heb tijdens de cursus geleerd om veel meer in verbinding te zijn met mezelf, waardoor ik zoveel meer in mijn eigen kracht sta. Graag deel ik 2 bijzondere momenten, waarin ik pas echt voelde wat ik allemaal geleerd had, en echt even een ‘wauw wat gebeurt hier’ momentje had.. De kracht van ademhaling is niet normaal besefte ik me toen nog meer als daarvoor!

 

Ik ben een ex-prof tennisster, momenteel singer-songwriter, en ik keek enorm uit naar mijn training. Zo vaak tennis ik momenteel niet meer, maar ik geniet echt van de momenten dat ik even op de baan sta. Ik zie het als uitlaatklep, en dus is het super fijn als ik elke keer op de baan weer kan genieten en loslaten en alles vanzelf gaat. Maar ja, je bepaalt natuurlijk niet of je een goede tennisdag hebt en of je alles raakt, toch? Waardoor je die uitlaatklep ineens kan zien als; shit.. waarom gaat het niet zoals ik wil, ik doe toch mijn best en wil gewoon plezier hebben. Of kun je dit alles juist wel bepalen/sturen? Blijkbaar wel! Want ik raakte geen deuk, was ontzettend moe, echt veel verzuring in mijn benen en mentaal emotioneel. Ik zette heel mijn lichaam en adem vast en had geaccepteerd dat dit mijn dag niet was.. in een wedstrijd was dit voorheen gewoon een verloren strijd geweest.Tot mijn trainer en ik oogcontact maakte. Hij zei; "Phil, je hebt toch geleerd om te ademhalen?". Die zin en die blik waren genoeg. Oh ja.. dacht ik. Op dat moment besefte ik hoe vast ik mijn ademhaling hield door spanning, mentaal en fysiek. Ik besloot mijn ogen te sluiten en terug naar mezelf te keren. Diep in en 4 seconde uit door mijn mond. Een aantal keer. Geloof het of niet. Ik werd zo los, waardoor ik ineens zo ontspannen hard begon te slaan, ik werd lichtvoetig en ging van vluchtgedrag naar liefdevol en vrede/genieten. Wat bizar! Ik had ineens vertrouwen en na een paar minuten raakte ik ALLES!! Weg vermoeidheid.. alleen door die ene zin.. is het zo simpel? altijd vanaf nu? Nee, dat weet ik. Maar ik heb zo veel geoefend, dat blijkbaar op zo’n moment de hint ademhaling voldoende was. Blijkbaar heb ik genoeg bagage en vermogen om alles om te draaien, door terug te keren naar mezelf. Natuurlijk ga ik niet altijd ‘geweldig’ spelen ineens door ademhaling.. maar in ieder geval kan ik op elk moment het beste in mijzelf naar boven halen door te focussen en in mijn eigen kracht te staan, waardoor ik alles wat niet belangrijk is vergeet, en in het moment zit! Dat was zo’n mooie grote les, het heeft me ontzettend veel vertrouwen en rust gegeven. Het kwam ineens allemaal samen, alles wat ik heb geleerd. Bijna niet te omschrijven. Heel bijzonder.

Twee dagen later mocht ik mezelf uitdagen door weer eens op te treden als singer-songwriter. Ik geloof voor ongeveer 120 mensen. Nu heb ik dat nog niet vaker gedaan dan op 2 handen te tellen is, dus daar heb ik nog niet veel ervaring in. Erg zenuwachtig ben ik meestal niet, tot 5 minuten van te voren. Zonder dat ik het wil en écht voel, merk ik dan dat ik niks meer kan controleren en mijn hartslag en ademhaling vaak door het dak heen schieten. Als je dan achter je piano gaat zitten en meteen moet beginnen, is je ademhaling pas iets rustiger tegen de tijd dat je liedje al af is. Dat probeerde ik dus, met al mijn lessen, nu anders te doen. Ik speelde achter de piano wat melodieën in en begon me te focussen op mijn ademhaling. De mensen waren nog wat aan het praten, dat komt omdat ik wachtte met aan te kondigen dat ik ging beginnen. Ineens vond ik meteen een jas van onrust van me afvallen en kon ik gelijk terug naar mezelf waardoor ik daar even met mezelf zat, en vrede voelde. Het is twee keer oprij echt de verbinding met mezelf die ervoor heeft gezorgd dat ‘alles goed kwam’, dankzij het ademhalen. Dit heeft me zoveel vertrouwen gegeven. Ik mag er op vertrouwen dat als ik elke dag ademhaal en focus op de verbinding, ik op zulke momenten ver genoeg ben om snel naar mezelf terug te keren als het spannend is, want daar heb ik al veel voorwerk voor gedaan. Ik ben trots en weet dat als ik elke keer dit weer voor elkaar krijg, ik niet meer kan doen. En foutjes, die horen erbij. Maar dit geeft ontzettend veel rust🙏🏽

100% Afbeelding

Meer informatie?

Contact opnemen

Norbert & Rian

Bel +31 (0)495 - 43 02 72